We mogen binnenkijken in de woning van Rosalie met een minimalistisch japandi interieur. Ze woont sinds februari samen met haar vriend Daan in Wierden.

BINNENKIJKEN IN DE MINIMALSTISCHE CHIQUE WONING VAN ROSALIE, met hoekbank Claire in een beige stof.

PRACHTIGE HUURWONING IN HET CENTRUM

Rosalie is 23 jaar oud en werkt bij een architectenbureau in Wierden. In februari 2023 is ze gaan samenwonen met haar vriend Daan. Ze hebben een prachtige huurwoning in het centrum. “Het is een nieuwbouwwoning dus alles zag er netjes uit toen we erin gingen. Het enige dat we hebben gedaan is een andere kleur op de muren”, vertelt Rosalie. De ruimte is niet groot, maar door het hoge plafond en de hele lichte beige muurkleur lijkt het erg ruimtelijk en helder.

MINIMALISTISCH JAPANDI INTERIEUR

“Mijn interieurstijl is het beste te omschrijven als minimalistisch en japandi. Ik hou van stugge stoffen en gestucte materialen”.  Het interieur van Rosalie straalt rust uit door de minimalistische stijl. De meubels hebben krachtige en strakke vormen en er wordt maar één kleur gebruikt, namelijk beige in verschillende tinten. “In mijn interieur komen alleen aardse tinten voor en geen kleuren. Ik ben een soort van zonder kleuren opgevoed want mijn moeder is er hetzelfde in als ik, je ziet het bijvoorbeeld ook terug in onze kledingstijl”, lacht Rosalie.

COMFORTABELE BANK IN EEN STUGGE BEIGE STOF

Rosalie en Daan hebben hun bank gekocht bij de Room108 winkel in Amsterdam. “We zijn geholpen door Henk. Een hele aardige man die ons alle modellen en stoffen heeft laten zien”. Uiteindelijk is het hoekbank Claire geworden met ottomane in de stof Lund Natural 01. “Claire zit erg fijn en door de lage pootjes oogt de bank luchtig en niet massief. Met het uitkiezen van de stof viel mijn oog gelijk op de Lund Natural 01. Het is een stugge stof in een beige kleur en dat was precies wat ik wilde!”

INTERIEURACCOUNT OP INSTAGRAM

“Op Instagram krijg ik wekelijks vragen over de bank en de stof”. Rosalie is een interieuraccount gestart toen ze in de woning zijn gaan wonen. “Als architect ben ik veel bezig met de buitenkant van gebouwen maar ook interieur vind ik erg interessant. Ik vind het leuk om mooie foto’s te maken van het interieur en om mijn DIY-projectjes te delen”, @home.byroos heeft inmiddels al meer dan 7.500 volgers.

ATELIER CIRÉ

Rosalie en Daan zijn 3 maanden geleden in hun vrije tijd gestart met hun eigen bedrijf Atelier Ciré. Ze verkopen de handgemaakte beton ciré meubels die ze samen maken. “Daan en ik zijn beide erg creatief. Ik bedenk het en Daan kan goed timmeren, we werken de meubels af met beton ciré. Afmetingen en vormen kunnen helemaal naar wens van de klant omdat we alles aan het meubel zelf maken”. Beton ciré is echt een trend tegenwoordig en past ook helemaal binnen de interieurstijl van Rosalie.

Benieuwd naar het account van Rosalie? Bekijk @home.byroos op Instagram!

Heb jij thuis ook een Room108 salon staan en wil je ook deelnemen aan een binnenkijker? Bekijk dan onze winactie.