Blog – Room108 https://room108.com/be Create your own lifestyle Wed, 26 Jun 2024 11:58:29 +0000 nl-BE hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 https://room108.com/wp-content/uploads/2023/02/cropped-room108_icon_square-32x32.png Blog – Room108 https://room108.com/be 32 32 WAAROM EEN ELEMENTENBANK BIJ JOU PAST! https://room108.com/be/blog/waarom-een-elementenbank-bij-jou-past/ https://room108.com/be/blog/waarom-een-elementenbank-bij-jou-past/#respond Wed, 26 Jun 2024 11:56:27 +0000 https://room108.com/?post_type=blog&p=183513 Flexibel indelen

Het grootste voordeel van een elementenbank is dat je niet vast zit aan een standaard opstelling. Je hebt de flexibiliteit om de bank letterlijk uit elkaar te trekken en in jouw woonkamer te plaatsen zoals je dat zelf graag wil. Een elementenbank heeft namelijk aparte onderdelen, dus ieder zitgedeelte is een opzichzelfstaand element. De elementen kan je ook los in de woonkamer plaatsen, dus je hoeft ze niet verplicht tegen elkaar aan te zetten.

Heb je een kleine of gemiddelde woonkamer? Je zit niet vast aan een minimaal aantal elementen. Als er 2 of 3 elementen in jouw woonkamer passen, dan heb je al een prachtige bank staan die de ruimte vult.

Als je ervan houdt om eens in de zoveel tijd je interieur om te gooien, dan is een elementenbank al helemaal geschikt. Je kan gemakkelijk een andere indeling creëren door het verplaatsen van de elementen. Dit geeft jouw woonkamer meteen een compleet andere look!

Onze nieuwste elementenbank Emanuelle laat je verschillende mogelijkheden zien qua opstelling (en er is nog veel meer mogelijk!):

]]>
https://room108.com/be/blog/waarom-een-elementenbank-bij-jou-past/feed/ 0
DÉ NIEUWE TREND: STOF DOODLE https://room108.com/be/blog/de-nieuwe-trend-stof-doodle/ https://room108.com/be/blog/de-nieuwe-trend-stof-doodle/#respond Thu, 20 Jun 2024 10:29:49 +0000 https://room108.com/?post_type=blog&p=182390 WAT IS EEN DOODLE STOF

Onze Doodle is een speciaal geselecteerde stof, perfect voor de bekleding van meubels zoals banken en fauteuils. Deze stof is heerlijk zacht, vergelijkbaar met het gevoel van een pluizige deken of een (de naam zegt het al) labradoodle😉. Het Doodle-effect zorgt voor een unieke uitstraling en een knus gevoel. De stof is een investering in kwaliteit, stijl en comfort. De Doodle is niet alleen mooi, maar ook praktisch. Deze is gemakkelijk te onderhouden, vooral in combinatie met onze 108% Safe garantie. Dit biedt veel gemak voor bijvoorbeeld gezinnen met kinderen en huisdieren.

 

DE NIEUWE TREND

Waarom is Doodle stof nu een trend? Het draait allemaal om comfort en stijl. In een tijd waarin we meer tijd thuis doorbrengen, zoeken we naar manieren om onze leefruimtes gezelliger en comfortabeler te maken. De Doodle biedt precies dat. Deze is zacht, aaibaar en heeft een luxe uitstraling die zorgt voor een eyecatcher in ieder interieur. Deze stof past perfect in verschillende woonstijlen, van basic en landelijk tot aan japandi. Wij kozen al voor een Doodle variant van onze fauteuils Elle Twist en Emanuelle Twist én een van onze hockers!

]]>
https://room108.com/be/blog/de-nieuwe-trend-stof-doodle/feed/ 0
RONDE EN ORGANISCHE VORMEN ZIJN DÉ NIEUWE TREND https://room108.com/be/blog/ronde-en-organische-vormen-zijn-de-nieuwe-trend/ https://room108.com/be/blog/ronde-en-organische-vormen-zijn-de-nieuwe-trend/#respond Mon, 11 Dec 2023 13:29:30 +0000 https://room108.com/?post_type=blog&p=145501 Sfeer, balans en ruimte in je interieur

De kracht van ronde en organische vormen is dat het sfeer brengt in een ruimte. Ronde vormen zijn zacht en zorgen voor balans in je interieur. Het leuke is dat je er oneindig mee kunt variëren én dat helemaal op je eigen manier. Van een ronde bank tot aan accessoires met organische vormen: het kan allemaal! Nog een groot voordeel is dat ronde vormen optisch meer ruimte geven doordat de ruimte minder vol lijkt. Het is interessant om ronde vormen en rechte lijnen met elkaar te combineren. Het brengt speelsheid en balans in je interieur.

Genoeg opties binnen deze trend

Een bank met ronde of organische vormen straalt comfort uit. Het geeft een zachte en speelse look aan je interieur. In onze collectie hebben we een aantal modellen met ronde vormen. De Adèle is er in een loveseat en bank. Dit model is speciaal door de ronde zitting en heeft een warme en comfortabele uitstraling. Hoeksalon Victoria Curve is een uitvoering van de Victoria maar dan met een ronde twist. Nog een prachtig model is hoekbank Arielle met haar ronde hoeken of wat dacht je van onze Elle?!

]]>
https://room108.com/be/blog/ronde-en-organische-vormen-zijn-de-nieuwe-trend/feed/ 0
WELKE BANK PAST BIJ MIJ? https://room108.com/be/blog/welke-bank-past-bij-mij/ https://room108.com/be/blog/welke-bank-past-bij-mij/#respond Thu, 05 Oct 2023 12:16:33 +0000 https://room108.com/?post_type=blog&p=144244 Welke woonstijl wil je creëren? 

De eerste vraag die je aan jezelf moet stellen is: welke sfeer wil ik creëren in mijn woonkamer? Ga je voor een moderne woonstijl, dan kun je het beste gaan voor een strakke salon. Hoeksalon Diane of hoeksalon Nadine zijn dan bijvoorbeeld perfect geschikt voor jouw woning. Maar wil je juist liever een landelijke woonstijl, dan is leefhoek Victoria misschien wel een goede optie!

]]>
https://room108.com/be/blog/welke-bank-past-bij-mij/feed/ 0
DE HERFST IS WEER BEGONNEN! https://room108.com/be/blog/de-herfst-is-weer-begonnen/ https://room108.com/be/blog/de-herfst-is-weer-begonnen/#respond Mon, 25 Sep 2023 11:38:34 +0000 https://room108.com/?post_type=blog&p=143843 Herfst in je interieur

Haal de herfst van buiten naar binnen door een geborgen en warme sfeer te creëren in je woonkamer. Laat je inspireren door het rijke kleurenpallet dat buiten te zien is door de gevallen blaadjes, dennenappels en kastanjes. Bij de herfst horen warme kleuren en zachte stoffen. Lekker salonhangen onder een dekentje terwijl het buiten regent. Dat is nou echt herfst!

]]>
https://room108.com/be/blog/de-herfst-is-weer-begonnen/feed/ 0
EEN LONGCHAIR EN OTTOMANE: DIT IS HET VERSCHIL! https://room108.com/be/blog/een-longchair-en-ottomane-dit-is-het-verschil/ https://room108.com/be/blog/een-longchair-en-ottomane-dit-is-het-verschil/#respond Fri, 15 Sep 2023 14:01:18 +0000 https://room108.com/?post_type=blog&p=143707 Kiezen voor ottomane of longchair

Een ottomane en longchair zijn beide elementen met een langer voeteneinde om lekker op te kunnen liggen. Het verschil in deze elementen zit in de leuningen. Een longchair heeft één rugleuning met vaak ook een armleuning (maar dat hoeft niet perse). Zo’n armleuning is meestal even lang dan de armleuning van de bank waar deze longchair onderdeel van is. De naam longchair zegt het eigenlijk al: een lange stoel. Het zitelement wordt als het ware verlengt met een voetenbank die vast zit aan de salon.

Hoeksalon Carmen is een voorbeeld van een hoekbank met een longchair:

]]>
https://room108.com/be/blog/een-longchair-en-ottomane-dit-is-het-verschil/feed/ 0
IN THE SPOTLIGHT: SALON ANNABELLE https://room108.com/be/blog/in-the-spotlight-bank-annabelle/ https://room108.com/be/blog/in-the-spotlight-bank-annabelle/#respond Thu, 23 Mar 2023 09:32:51 +0000 https://room108.com/?p=127834 Het fijne comfort van salon Annabelle

Hoeksalon Annabelle heeft een goed comfort dankzij de dik gevulde zit- en rugkussens. De bijbehorende lendenkussens versterken dit comfort en geven de salon nét dat beetje extra. Omdat de zittingen en dus ook de kussens zo ruim zijn is het ook een heerlijke salon om lekker in te ploffen na een lange dag of op een luie ochtend.

Multifunctioneel model

Door de vele variaties en mogelijkheden is deze salon écht een model wat gemakkelijk past in iedere interieurstijl, van landelijk tot hotel chic. De strakke afwerking en brede armleuningen geven de Annabelle een luxe uitstraling. Er is oneindig veel mogelijk in elementen, opstellingen, stoffen en kleuren. Zo is er altijd een uitvoering welke helemaal bij jou past!

]]>
https://room108.com/be/blog/in-the-spotlight-bank-annabelle/feed/ 0
DE 2023 INTERIEURTRENDS https://room108.com/be/blog/2023-interieurtrends/ https://room108.com/be/blog/2023-interieurtrends/#comments Thu, 29 Dec 2022 08:00:02 +0000 https://room108.com/?p=133272 NATURAL NATURE

De ‘natuur’ is een van de 2023 interieurtrends. Het creëren van een relaxte sfeer en duurzaamheid staan centraal. Maak in deze trend gebruik van natuurlijke kleuren als bruin en groen. Bruine aardetinten geven een gevoel van warmte en geborgenheid, groene tinten die van levendigheid en harmonie. Match de accentkleuren samen met beige voor het ultieme natuurlijke effect. Pas materialen toe als hout, natuursteen en mooie stevige stoffen óf katoen en linnen. Maar ook duurzame materialen zie je weer veelal terug in 2023 zoals bamboe en kurk. Het geheel maak je af met kamerplanten (of kunstplanten wanneer je geen groene vingers hebt) en haal buiten naar binnen! Een van onze eigen nieuwste stijlen is Natural Nature, helemaal passend in de natuurtrend.

NEUTRAL BASIC

Op zoek naar een rustige basis? Deze neutrale trend blijft in 2023 zeker aanwezig! De basis is beige en deze wordt gecombineerd met grijs, bruin, groenbruin en taupe. Witte muren zijn er niet bij! Ga voor ton-sur-ton of één accentkleur, less is more! Materialen die we meer zien zijn zachte stoffen als bouclé en velvet, natuurlijke materialen als houtsoorten in warme kleuren en zowel organische als strakke vormen. Met deze fijne trend creëer je een veilige thuishaven waar je lekker tot rust komt, ook wel slow living genoemd.

]]>
https://room108.com/be/blog/2023-interieurtrends/feed/ 2
HAAL DE HERFST IN HUIS: VIER TIPS VOOR JE INTERIEUR! https://room108.com/be/blog/herfst-interieur/ https://room108.com/be/blog/herfst-interieur/#respond Mon, 24 Oct 2022 07:35:11 +0000 https://room108.com/?p=126183 1. Kies voor warme kleuren en materialen

Een herfst interieur. Waar je in de zomer misschien koos voor kleurrijke items in je interieur, is het nu tijd voor de typische herfstkleuren. Denk hierbij aan oranje, bruin of donkergrijs. Donkere kleuren doen sowieso wonderen als het gaat om het creëren van een gezellige sfeer en het maakt echt niet meteen deprimerend! Zeker niet als je kiest voor (een combinatie met) donkere kleuren met een warme ondertoon zoals okergeel, mosgroen of bordeauxrood. En kies je voor zachte stoffen, dan zit je helemaal goed. Velours of rib bijvoorbeeld maken jouw interieur helemaal af!

]]>
https://room108.com/be/blog/herfst-interieur/feed/ 0
ZWART METALEN MEUBELEN: DE HEAVY METAL COLLECTIE VAN ROOM108 https://room108.com/be/blog/zwart-metalen-meubelen-heavy-metal-collectie/ https://room108.com/be/blog/zwart-metalen-meubelen-heavy-metal-collectie/#respond Mon, 01 Aug 2022 14:32:56 +0000 https://room108.com/?p=121782 Alle producten zijn gemaakt van hoogwaardig gepoedercoat zwart metaal. En daardoor zijn ze heel gemakkelijk in vrijwel iedere interieurstijl toe te passen. Wij geven jou een aantal tips en ideeën om je op weg te helpen!

Een upgrade met de sidetable

Met een sidetable geef je jouw hal in een handomdraai een upgrade. De hal is de first impression van jouw huis, maak er daarom iets van! Kleed de zwart metalen haltafel aan met bijvoorbeeld een mooie grote vaas met zijde- of droogbloemen. Zo perfect gedecoreerd verdient de sidetable natuurlijk net zo goed een plekje in jouw woon- of slaapkamer. Extra handig is dat het frame aan de onderkant van de sidetable aan één kant open is. Zo kun je er dus ook gewoon een poef of krukje bijzetten. Zo wordt deze wandtafel in een handomdraai een kaptafel of klein bureau.

Maak met een zuil van jouw favoriete accessoire een eyecatcher

Heb je een gave plant, vaas of ander accessoire en wil je hiervan een eyecatcher maken? Kies dan voor een zuil. Om het nog specialer te maken combineer je er twee of drie bij elkaar en creëer je een leuk hoekje.

]]>
https://room108.com/be/blog/zwart-metalen-meubelen-heavy-metal-collectie/feed/ 0
DE LOVESEAT: EXTRA ZITPLAATSEN VOOR JOUW WOONKAMER https://room108.com/be/blog/de-loveseat-extra-zitplaatsen-voor-jouw-woonkamer/ https://room108.com/be/blog/de-loveseat-extra-zitplaatsen-voor-jouw-woonkamer/#respond Tue, 19 Jul 2022 09:43:55 +0000 https://room108.com/?p=120415 Een loveseat is een 1,5-zits bank. Een grote fauteuil met ruimte voor twee personen die knus tegen elkaar aanzitten. De naam ‘loveseat’ is dan ook niet zomaar uit de lucht komen vallen.

Waar plaats je de loveseat?

Met een loveseat maak je jouw zithoek compleet. Door hem te combineren met je bank in dezelfde stof of kleur, maak je van de zithoek een mooi geheel. Een loveseat is ook ideaal om juist een extra plekje in huis te creëren, ergens anders dan bij je zithoek. Maak bijvoorbeeld een gezellig leeshoekje, met een leuke bijzettafel en accessoires. Of maak je slaapkamer luxer door een mooie loveseat in een opvallende stof te plaatsen. Het is een multifunctioneel meubelstuk voor in huis.

]]>
https://room108.com/be/blog/de-loveseat-extra-zitplaatsen-voor-jouw-woonkamer/feed/ 0
CREEER JE EIGEN THUISBIOSCOOP MET DE ANNABELLE LAZY https://room108.com/be/blog/creeer-je-eigen-thuisbioscoop-met-de-annabelle-lazy/ https://room108.com/be/blog/creeer-je-eigen-thuisbioscoop-met-de-annabelle-lazy/#respond Tue, 24 May 2022 13:32:01 +0000 https://room108.com/?p=116852 Languit op de bank

Bij het inrichten van je eigen thuisbioscoop denk je misschien aan de welbekende stoffen rode stoelen, maar dat kan écht anders! Met loungebank Annabelle creëer je een stijlvolle én relaxte plek voor het bekijken van jouw favoriete film. Vooral met de Annabelle lazy, een longchair met een diepte van 175 cm. Door meerdere longchairs van model Annabelle aan elkaar te koppelen, ontstaat er één grote bank om heerlijk in te relaxen. De Annabelle tripe lazy bijvoorbeeld, hier afgebeeld in de stof Silent Natural.

]]>
https://room108.com/be/blog/creeer-je-eigen-thuisbioscoop-met-de-annabelle-lazy/feed/ 0
GLAMROCK: JE IDEALE VICTORIA SALON SAMENSTELLEN DOE JE ZO https://room108.com/be/blog/glamrock-je-ideale-victoria-bank-samenstellen-doe-je-zo/ https://room108.com/be/blog/glamrock-je-ideale-victoria-bank-samenstellen-doe-je-zo/#comments Mon, 14 Mar 2022 11:24:35 +0000 https://room108.com/?p=113912 Voor iedere woonkamer een passende uitvoering

Victoria is leverbaar als fauteuil, loveseat, salon, hoeksalon of leefhoek. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende soorten stof en (eco-)leder in diverse kleuren. Door de ontelbare hoeveelheid variaties komt het dicht in de buurt van maatwerk én is er voor iedere woonkamer een passende uitvoering. Je stelt jouw droomsalon dus volledig naar wens samen!

]]>
https://room108.com/be/blog/glamrock-je-ideale-victoria-bank-samenstellen-doe-je-zo/feed/ 2
LUXURY LOFT: EEN BRUIN INTERIEUR IS TERUG VAN WEG GEWEEST https://room108.com/be/blog/luxury-loft-bruin-interieur/ https://room108.com/be/blog/luxury-loft-bruin-interieur/#respond Wed, 09 Mar 2022 08:00:41 +0000 https://room108.com/?p=113104 Combineer bruin met andere kleuren

De kleur bruin is warm en natuurlijk en daardoor goed te matchen met andere kleuren. Mooie combinaties zijn bijvoorbeeld bruin en zwart, bruin en rood, bruin en blauw en bruin en wit. Bovendien past donkerbruin mooi bij messing en rookglas, zoals te zien is in deze set. De verschillende tinten bruin, brons en messing geven het interieur een luxe uitstraling.

Combineer bruin met zachte materialen

De warmte die de tinten bruin, brons en messing uitstralen zorgen voor een knusse sfeer die versterkt wordt door de zachte materialen van hoeksalon Carmen, tapijt Chique en de velvet fauteuil. Door ze te combineren met sierkussens, creëer je meer diepte in de salon.

]]>
https://room108.com/be/blog/luxury-loft-bruin-interieur/feed/ 0
DOWN TO EARTH: CREËER EEN SERENE SFEER IN HUIS MET AARDETINTEN https://room108.com/be/blog/down-to-earth-serene-sfeer-in-huis-met-aardetinten/ https://room108.com/be/blog/down-to-earth-serene-sfeer-in-huis-met-aardetinten/#respond Tue, 01 Mar 2022 08:25:01 +0000 https://room108.com/?p=112680 Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Een goed begin voor een ontspannen leefstijl en een serene sfeer is je leefomgeving oftewel je huis. Je huis is bij uitstek de plek waar je in een relaxte sfeer kan genieten van rust en ruimte voor jezelf. Begin daarom met het opruimen en schoonmaken van je interieur. Haal een frisse wind door je huis en doe de spullen die je niet meer gebruikt weg. Berg items met felle kleuren op in een kast, zodat ze niet afleiden van je rustgevende interieur. Om een serene sfeer te creëren, kies je voor meubels en accessoires in een kleur uit het kleurenpalet van de aardetinten zoals bruin, taupe, gebroken wit en beige.

]]>
https://room108.com/be/blog/down-to-earth-serene-sfeer-in-huis-met-aardetinten/feed/ 0
MET DEZE CHECKLIST KOOP JIJ DE PERFECTE SALON https://room108.com/be/blog/met-deze-checklist-koop-jij-de-perfecte-bank/ https://room108.com/be/blog/met-deze-checklist-koop-jij-de-perfecte-bank/#respond Tue, 15 Feb 2022 08:00:57 +0000 https://room108.com/?p=108916 Welke stijl spreekt je aan?

Salons zijn er in allerlei vormen, maten, materialen én kleuren dus de keuze is reuze. Het is daarom een stuk makkelijker om je keuze te maken als je een duidelijk beeld hebt van welke stijl je mooi vindt. Je kunt inspiratie opdoen op Instagram en Pinterest en er zo achter komen wat je wel of juist niet mooi vindt aan een salon. Wil je een salon op hoge of op lage pootjes, met vaste of losse kussens, in een neutrale of uitgesproken kleur? Sla de beste foto’s op of omschrijf je stijl met steekwoorden als modern, strak, warm, plofsalon, stof, lichte kleuren etc. Op deze manier past je keuze bij jouw woonstijl en waarschijnlijk dus ook bij de rest van je interieur. 

Hoe ga je de salon gebruiken?

Naast dat je salon er mooi uit moet zien, is het ook van belang dat het model dat je kiest past bij je gebruiksgewoontes. Zit je alleen, met je partner of juist met een groot gezin op de salon? Wil je vooral lekker kunnen loungen of ook actief zitten? Ga je met bezoek veel op de salon zitten of zit je dan liever aan de eettafel? Hoeveel zitplaatsen heb je nodig en moet iedereen op de salon kunnen zitten of heb je nog een mooie fauteuil bij de salon? Allemaal vragen die heel bepalend zijn voor het type salon dat het beste past bij jou.

Het is daarom heel belangrijk om de salon uitgebreid te testen in de showroom! Ga goed zitten en plof ook lekker op de salon zoals je dat thuis zou doen. In het hoekje van de lounge bijvoorbeeld, want dat zit toch weer net even anders dan een gewone zitting. Let ook op de hoogte en diepte van de zittingen, de hoogte van de rug, de zachtheid van de vullingen en eventuele extra kussens voor meer comfort. Een diepe zit en zachte kussens zijn ideaal om te loungen en een ondiepe zit en stevige kussens zijn prettiger om actief te zitten.

]]>
https://room108.com/be/blog/met-deze-checklist-koop-jij-de-perfecte-bank/feed/ 0
CITY CHIC: ZO BRENG JE CONTRAST AAN IN JE INTERIEUR https://room108.com/be/blog/city-chic-zo-breng-je-contrast-aan-in-je-interieur/ https://room108.com/be/blog/city-chic-zo-breng-je-contrast-aan-in-je-interieur/#respond Wed, 12 Jan 2022 08:00:25 +0000 https://room108.com/?p=106181 Contrast aanbrengen in je interieur met de City Chic stijl

Er zijn verschillende manieren om contrast aan te brengen in je interieur. Denk hierbij aan kleuren, vormen en materialen. Je bereikt het beste resultaat door contrasten van al deze drie varianten toe te passen. De City Chic sfeer is hiervoor ideaal! Als je bezig met het samenstellen van je interieur, zorgt een moodboard ervoor dat je deze contrasten in één blik kunt vangen in een overzichtelijk geheel. Zo kun je ook gemakkelijk elementen weghalen en toevoegen om te kijken welke contrasten het beste passen bij jouw smaak en interieur. 

Kleur contrast

Kleur is een van de makkelijkste manieren om contrast mee aan te brengen in je interieur. Veel gebruikte contrasten zijn koel-warm en licht-donker. Je kunt met een aantal eenvoudige aanpassingen kleuren toevoegen die contrasteren met de basiskleuren in je interieur. Verf bijvoorbeeld een muur, zet planten neer of voeg woonaccessoires toe zoals gekleurde kaarsen, vazen en sierkussens.

Koel vs. Warm

Zowel hoeksalon Diane in de stof Bodega en kleur Steel als het tapijt Landro in de kleur mix 22 zijn lichtgrijs en dus koel van kleur. Door de warme gouden kleuraccenten van de woonaccessoires ontstaat hier een mooi koel-warm contrast. De sierkussens en de plaid in warme tinten contrasteren mooi met de bank net zoals de gouden vazen die erachter staan.

Licht vs. Donker

In dit interieur is het licht-donker contrast te zien bij de eethoek. Hier is gekozen voor een lichte tafel en donkere eetkamerstoelenDe donkere kleuren worden benadrukt door de zwarte kozijnen.

Vorm contrast

Contrast aanbrengen met vormen werkt vaak het beste met grote elementen. Je wil dat de verschillende vormen die je gebruikt ook daadwerkelijk een effect hebben. Doe dit dus vooral met de meubels in je interieur en zet het contrast kracht bij met woonaccessoires in verschillende vormen. Vorm contrasten om aan te denken zijn rond-recht en hoog-laag.

Rond vs. Recht

De rechte hoeksalon Diane en het rechte tapijt Landro vallen meteen op in dit interieur. Het is dus belangrijk dat er ook ronde of organische meubels geplaatst worden om het rond-recht contrast te creëren. In deze set zorgen de ronde salontafel, de half ronde bijzettafel en de organische eettafel voor een contrast met de rechte meubels. Om deze ronden vormen meer kracht bij te zetten, zie je ook ronde lampen, ronde vazen en een ronde spiegel.

]]>
https://room108.com/be/blog/city-chic-zo-breng-je-contrast-aan-in-je-interieur/feed/ 0
MET DEZE INSPIRATIE STYLE JE DE SALON ALS EEN WARE INTERIEURSTYLIST https://room108.com/be/blog/bank-stylen-als-interieurstylist/ https://room108.com/be/blog/bank-stylen-als-interieurstylist/#respond Wed, 15 Dec 2021 08:00:18 +0000 https://room108.com/?p=105182 De salon stylen als een pro

Een van de meest comfortabele plekken in huis is de salon. Uiteraard moet je salon heerlijk zitten, maar het oog wil ook wat. Met de juiste styling is jouw salon binnen no-time om door een ringetje te halen.

Sierkussens

Een van de makkelijkste manieren om je bank te stylen, is met sierkussens. Dit is echt een go-to voor vrijwel iedere interieurstylist. Kussens zijn er in allerlei kleuren, materialen, maten en vormen. Al deze opties zijn van belang voor de juiste styling. Wil je een ton-sur-ton look creëren of mogen de sierkussens juist heel erg opvallen? Bij een ton-sur-ton look kijk je als eerste naar de kleuren van de bank en kies je kussens in dezelfde soort kleur, maar pak je iets andere tinten. Wil je juist dat je sierkussens meteen in het oog springen? Kies dan voor een accentkleur die je ook op andere plekken in je zithoek gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld met de kleur goud. Nadat je de kleur hebt bepaald, is het tijd voor het materiaal van de kussens. Een ton-sur-ton look leent zich uitstekend voor een mix & match van materialen en patronen. Een paar basis kussens zonder patroon zorgen ervoor dat je gemakkelijk kan blijven variëren. Plaats de grote kussens achterin en de kleine kussens voorin, zodat je diepte creëert. Daarnaast werkt het goed om vierkante en rechthoekige kussens te combineren of zelfs ronde kussens te gebruiken.

Plaid

Een plaid is niet alleen heerlijk om in weg te kruipen, maar is ook een verrijking voor de styling van je salon. Net als bij de sierkussens kun je gaan voor een ton-sur-ton look of voor een plaid die lekker opvalt door een accentkleur te nemen. Een plaid is het ideale item om in een rijkelijk materiaal te kiezen. Hoe zachter, hoe beter. Denk bijvoorbeeld aan fluweel, teddy of een schapenvacht. Drapeer de plaid over je salon voor een nonchalante look of vouw er een smalle strook van voor een strak resultaat. Een plaid ligt het mooiste over de armleuning of het zitgedeelte van de salon. Je kunt de plaid net iets onder de sierkussens schuiven of bijvoorbeeld over een hocker heen leggen.

Dienblad

Heeft je salon een open hoek, tussen element of een bijpassende hocker? Dan kun je deze perfect stylen met een dienblad! Plaats op het dienblad een mooi windlicht of waxinelichthouders voor een sfeervol resultaat. Komt er visite? Dan kan de styling worden ingeruild voor een heerlijke borrelplank en een drankje!

]]>
https://room108.com/be/blog/bank-stylen-als-interieurstylist/feed/ 0
JOUW IDEALE BOXSPRING BED SAMENSTELLEN VOOR EEN HEERLIJKE NACHTRUST https://room108.com/be/blog/ideale-boxspring-bed-samenstellen/ https://room108.com/be/blog/ideale-boxspring-bed-samenstellen/#respond Thu, 11 Nov 2021 15:40:37 +0000 https://room108.com/?p=104836 Het perfecte boxspring bed

Een boxspring is ideaal voor ieder type slaper, omdat je het matras los van de bedbodem kunt kiezen. Daarnaast geeft een boxpring bed extra ondersteuning, goede ventilatie en maakt de hoge instap het gemakkelijk om in en uit bed te komen. Bovendien zijn de Room108 boxsprings te bestellen met elektrische bodem, waardoor het comfort naar een nóg hoger level wordt getild. De voordelen van een boxspring, maken dit de perfecte keuze voor jouw slaapkamer! De Room108 boxsprings zijn helemaal zelf samen te stellen. Je kunt namelijk kiezen uit diverse afmetingen, ligcomforts, materialen, kleuren én andere opties. Zo heb je de keuze uit een vlakke of elektrisch bodem, kies je het gewenste hoofdbord en voetbord, de geschikte maat, het comfort van het matras én kun je uit de gehele Room108 stoffencollectie je favoriete materiaal en kleur kiezen.

Pas je bed aan op de sfeer van je slaapkamer

In onze collectie vind je drie verschillende modellen boxsprings. Boxspring Aymee zorgt voor een romantische sfeer in de slaapkamer dankzij de sierlijke afwerking en het gecapitonneerde hoofdbord en voetbord. De Boxspring Diane heeft een stoere uitstraling en past erg mooi in een industriële en landelijke slaapkamer. Boxspring Milou creëert een luxe uitstraling door de verticale sierbanden en past goed in een glamour slaapkamer. Dankzij de ontelbare variaties in stof en kleur, kun je ieder model een luxe, stoere of landelijke finishing touch geven! finishing touch geven!

]]>
https://room108.com/be/blog/ideale-boxspring-bed-samenstellen/feed/ 0
EEN KLEINE WOONKAMER INRICHTEN MET EEN GROENE RECHTE SALON https://room108.com/be/blog/een-kleine-woonkamer-inrichten-met-een-groene-rechte-bank/ https://room108.com/be/blog/een-kleine-woonkamer-inrichten-met-een-groene-rechte-bank/#respond Wed, 10 Nov 2021 08:00:09 +0000 https://room108.com/?p=103694 Groene rechte salon

Bij het kiezen van een salon is het belangrijk dat het comfort en de uitstraling passen bij je woonwensen. Wil je heerlijk loungen of juist actief zitten? Als je wilt loungen is het fijn om een diepere zit te hebben en een fluffy zitcomfort, maar als je juist een actieve zit wil dan zijn lendekussens in de rug en een stevig zitcomfort prettiger. Let hier op bij het kiezen van de salon en kom proefzitten om de verschillende soorten zitcomfort te testen.

Daarnaast is het goed om te bepalen welke uitstraling je bank moet hebben. Wil je hoge of juist lage pootjes, een brede of smalle armleuning, een vaste stoffering of juist losse kussens? En voor welk materiaal en welke kleur kies je? In onze collectie is dit allemaal mogelijk én kun je zelf kiezen uit onze stoffen, eco-leder en ledersoorten in meer dan 700 kleuren!

Een groene salon brengt op een subtiele manier kleur in huis en kan heel goed gecombineerd worden met planten die voor een frisse uitstraling zorgen. Voeg hier de accentkleur goud aan toe en je kleurenpalet is compleet. Door materiaal gebruik en het maken van bepaalde combinaties kun je je favoriete woonstijl nastreven. Om je een kleine greep uit de verschillende opties te geven, laten we je vier verschillende groene rechte banken zien.

]]>
https://room108.com/be/blog/een-kleine-woonkamer-inrichten-met-een-groene-rechte-bank/feed/ 0
GLAMROCK: EEN EYECATCHER SALON IN EEN ZWART EN GOUD INTERIEUR https://room108.com/be/blog/glamrock-een-eyecatcher-bank-in-een-zwart-en-goud-interieur/ https://room108.com/be/blog/glamrock-een-eyecatcher-bank-in-een-zwart-en-goud-interieur/#comments Wed, 27 Oct 2021 07:00:25 +0000 https://room108.com/?p=103597 Een zwart en goud interieur

De kleuren zwart en goud zijn kleuren die je in diverse woonstijlen tegenkomt. Je kunt ze met verschillende andere kleuren combineren, maar puur zwart en goud zijn een ontzettend stijlvolle en luxe combinatie. Je kunt ervoor kiezen om deze kleuren op subtiele wijze in je interieur te verwerken óf je zet ze groots in. Dat laatste is precies wat wij gedaan hebben in deze Glamrock set. Een zwarte basis met Leefhoek Gigi als dé gouden eyecatcher.

Leefhoek Gigi is in deze set te zien in de stof Fusion en kleur Brandy. De leefhoek biedt enorm veel ruimte waardoor er een plek is voor iedereen. Bovendien kan de leefhoek helemaal naar wens worden samengesteld dankzij de enorme hoeveelheid opties op het gebied van opstelling, afmeting, materiaal en kleur!

De luxe goud is bij uitstek geschikt voor de woonstijl Glamrock, omdat deze tijdloze kleur veel glam toevoegt aan je interieur. Het effect van de kleur goud is enorm dus als je ervoor kiest om deze kleur als een van de hoofdkleuren te nemen, kun je er het beste maar één of twee andere kleuren bij gebruiken. In deze set is dat de kleur zwart die eveneens veel warmte en luxe toevoegt.

]]>
https://room108.com/be/blog/glamrock-een-eyecatcher-bank-in-een-zwart-en-goud-interieur/feed/ 2
GLAMROCK: DONKERE KLEUREN COMBINEREN IN JE INTERIEUR DOE JE ZO https://room108.com/be/blog/donkere-kleuren-combineren-in-je-interieur-doe-je-zo/ https://room108.com/be/blog/donkere-kleuren-combineren-in-je-interieur-doe-je-zo/#respond Tue, 12 Oct 2021 09:52:25 +0000 https://room108.com/?p=103369 De Glamrock woonstijl met donkere kleuren

Een woonstijl is de basis van je interieur en laat zien wie je bent. De keuze voor een woonstijl is heel persoonlijk en er is ontzettend veel mogelijk. Een ding geldt in ieder geval voor iedereen: je voelt je graat thuis in je eigen huis. Wil je ontdekken welke woonstijl het beste bij jou past? Zoek dan naar inspiratie, maak hiervan een moodboard, bepaal je kleurenpalet en zie hoe jouw woonstijl ontstaat! Iedere woonstijl heeft eigen kleuren, materialen en kenmerken. De Glamrock woonstijl oogt zeer luxe door de glanzende materialen en is perfect voor het gebruik van donkere kleuren.

Hoeksalon Noëlle

Natuurlijk is het belangrijk om kleurcontrasten te maken, zodat het interieur levendig blijft. Dit kun je het beste doen door items die wat meer aandacht verdienen in een lichtere tint te kiezen. Zo werkt het bijvoorbeeld goed om een donkere salon voor een lichte muur te plaatsen of om een lichte salon voor een donkere muur te plaatsen. In deze set komt hoeksalon Noëlle in de stof Renegade Liver heel mooi naar voren door het licht-donker contrast met de zwarte muur. Daarnaast is de styling volledig in bronzen en gouden tinten, waardoor er een rustig geheel ontstaat. De luxe materialen zorgen voor het glam effect! 

]]>
https://room108.com/be/blog/donkere-kleuren-combineren-in-je-interieur-doe-je-zo/feed/ 0
ROYAL COLOR: TEDDY LOUNGEBANK ADÈLE IN EEN ROZE INTERIEUR https://room108.com/be/blog/royal-color-teddy-loungebank-roze-interieur/ https://room108.com/be/blog/royal-color-teddy-loungebank-roze-interieur/#respond Wed, 06 Oct 2021 07:00:19 +0000 https://room108.com/?p=102917 Roze interieur, hoe pas je dit toe?

Er zijn ontzettend veel verschillende tinten roze dus het begint bij het maken van de juiste keuze voor jouw interieur. Een diepe roze tint maakt je roze interieur heel sfeervol én is goed te combineren met andere roze tinten zoals zacht roze. Gebruik de meest rustige tinten dus voor de grote items zoals de muur, het gordijn en het tapijt. Daarnaast kun je spelen met kleurnuances die tussen diep roze en zacht roze in zitten. Dit kun je het beste doen met de kleinere items zoals de woonaccessoires op tafel, de kunst aan de muur, en de sierkussens op de bank. Roze wordt vaak gezien als lief en romantisch, maar ook als gedurfd en stijlvol. Om het stijlvolle karakter van de kleur roze te versterken, maken we de combinatie met goud. De gouden details in de salontafels en sidetables zijn subtiel, maar de gouden lampen en palmen springen direct in het oog. Naast goud zijn warme materialen, zoals hout, velvet en teddy ook heel goed te combineren met roze. Deze materialen geven een huiselijk gevoel én zijn helemaal on trend.

]]>
https://room108.com/be/blog/royal-color-teddy-loungebank-roze-interieur/feed/ 0
CITY CHIC: DE IDEALE DONKERGROENE VELVET LOUNGEBANK ANNABELLE https://room108.com/be/blog/city-chic-de-ideale-donkergroene-velvet-loungebank-annabelle/ Wed, 22 Sep 2021 07:00:05 +0000 https://room108.com/?p=101547 Donkergroene velvet loungebank Annabelle

Een donkergroene bank is een mooie middenweg tussen neutraal en kleur. Door de donkergroene velvet loungebank te gebruiken als basis en de rest van de materialen en tinten in de ruimte hierop af te stemmen, ontstaat er een rustig geheel. Deze donkergroene velvet loungebank is ideaal wanneer je thuis echt even tot rust wil komen met een film, serie of boek, je voeten omhoog én een glas bubbels aan je zij. Deze variant van loungebank Annabelle is uitgevoerd in de velvetstof Adore Forest en met het element in between. Dit element is een handige én stijlvolle toevoeging aan je (lounge)bank. Het element is ook eenvoudig weg te halen, waardoor de twee longchairs direct aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Bovendien is deze donkergroene velvet loungebank perfect voor een tv-kamer, thuisbioscoop of ruime serre.

]]>