We zijn op bezoek bij Eva. Zij woont, samen met haar vriend en hondje, in een vrijstaande semi-bungalow in Bergen op Zoom. In de woonkamer met strak interieur staat hoeksalon Diane van Room108.

Binnenkijken strak interieur: Hoekbank Diane Room108 beige

Strak interieur en levensbestendig wonen

Bij binnenkomst in deze woning met strak interieur zien we gelijk een enorme ruimte en heel veel licht! Dat kwam er allemaal niet zomaar begrijpen we als Eva vertelt over de uit- en verbouwing die ze hebben gedaan toen ze het huis kochten, nu ongeveer 5,5 jaar geleden. Naast een ruime entree heeft de woning een living met leefkeuken en toilet, maar ook een slaapkamer én badkamer op de begane vloer. Levensbestendig dus.

Maar niet alleen levensbestendig, de woning is ook volledig gasloos! “Dat maakt ons huis heel interessant. Toen we begonnen met verbouwen, wisten we dat dit hét moment was om alles in één keer goed te doen. In totaal zijn we zeven maanden bezig geweest”, vertelt Eva. “We waren op zoek naar een oud huis met karakter en een grote tuin. Dit was een boerderij die vroeger zelfs uit twee huizen bestond. Daar hebben we best iets moois van kunnen maken vinden we zelf”. Dat vinden wij ook!

Hoeksalon Diane

“We hadden in coronatijd op Instagram een mooie Room108 salon voorbij zien komen en hebben toen bij Whoon in Oisterwijk een afspraak gemaakt om de salon te bekijken. We besloten het toch nog even te laten bezinken, het was ook zo’n gekke tijd! Toen de winkels weer volledig open mochten, zijn we opnieuw naar Whoon gegaan en toen was de keuze eigenlijk heel snel gemaakt.” In de woonkamer van Eva pronkt Room108 salon Diane in Cape Liver 10. “Over de salon zelf waren we het snel eens. Het moest een grote salon zijn met veel zitruimte. We zijn allebei vrij lang dus de lendekussens in deze salon leek ons ideaal voor het zitcomfort. En om het luchtig te houden wilden we een salon op poten.” De kleur was een stuk lastiger kiezen.. “Er stond geen salon in de showroom in Cape Liver 10. Dan is het best lastig om te moeten kiezen vanaf een stofstaal. Gelukkig durfden we het toch, want hij staat echt prachtig!”.

BINNENKIJKEN IN EEN STRAK INTERIEUR

Dat Eva zelf dol is op interieurstyling kunnen we zien! Het huis zit vol met leuke hoekjes en details. Die inspiratie haalt Eva voornamelijk van Pinterest en Instagram. “Ik bezoek ook veel woonwinkels en gelukkig vindt mijn vriend dat ook erg leuk. Het maakt ons niet uit waar we naartoe moeten rijden, we komen overal”, vertelt Eva enthousiast. Haar stijl is niet in één woord te omschrijven. “Veel licht in huis vind ik belangrijk, maar verder houd ik echt van een mix van verschillende woonstijlen. Onze landelijke kast met daarnaast een moderne zwart stalen deur en in het midden van het huis de grote ‘clean kitchen’. Het is in ieder geval allemaal erg neutraal hier in huis. En strak!”.

EEN OPGERUIMDE WONING 

Naast de ruimte en het licht viel ons ook de opgeruimde sfeer in het huis, maar dat blijkt niet alleen vandaag het geval te zijn. “Mensen vragen vaak of mijn huis altijd zo opgeruimd en netjes is. En ja, dat is echt zo! We houden allebei niet van rommel in huis. Als er iets binnenkomt, dan ruimen we het gelijk allemaal op.” Voor nu zijn Eva en haar vriend dan ook erg tevreden en blij met hun huis. “Of we hier altijd zullen blijven, dat weet ik niet. Uiteindelijk gaat het toch weer kriebelen en zouden we best opnieuw een grote verbouwing willen aangaan in een ander huis. Maar voor nu zitten we hier goed. Al bieden de mensen die ons huis zouden willen kopen als het zover is, zich regelmatig aan!”

Heb jij thuis ook een Room108 salon staan en wil je ook deelnemen aan een binnenkijker? Bekijk dan onze winactie.