Op deze pagina vind je een antwoord op de meest gestelde vragen over onder andere onze collectie, producteigenschappen, levertijden, betalingen, garantie en service. Staat de vraag óf het antwoord dat je zoekt er niet bij? Neem dan rechtstreeks contact met ons op

COLLECTIE & SHOWROOMS

COLLECTIE

Hoe vind ik het juiste product?

Wij staan bekend om ons oneindig aantal variaties in elementen, opstellingen, kleuren en materialen. Bekijk ons online stappenplan om erachter te komen hoe je het juiste product kiest. Neem vervolgens contact op met een van onze verkooppunten of kom direct langs in een van onze showrooms om de mogelijkheden te bekijken en het product volledig naar jouw wens uit te kiezen!

HOE WERKT DE PRIJSOPBOUW?

Onze gestoffeerde meubelen zijn leverbaar in meer dan 700 opties in stof en leer. Elke stof- of leersoort heeft een eigen prijs en daarom hebben wij alle materialen in prijscategorieën verdeeld. We leggen je graag uit hoe deze prijsopbouw werkt!

IS MAATWERK MOGELIJK?

Onze banken zijn niet volledig op maat te maken, maar door de vele opties in elementen, afmetingen, materialen én kleuren komt het dicht in de buurt van maatwerk! Neem contact op met een van onze verkooppunten om je wensen en de mogelijkheden te bespreken!

SHOWROOMS

Kan ik de gehele collectie in de showrooms bekijken?

Onze verkooppunten kunnen het volledige assortiment Room108 meubelen leveren en beschikken in hun showroom over een representatieve collectie om je een goed en duidelijk beeld te geven van al onze mogelijkheden. Wil je 100% zeker weten dat het model van je keuze aanwezig is? Neem dan even contact op met het betreffende verkooppunt!

Waar zijn jullie showrooms gevestigd?

Wij hebben verkooppunten door heel Nederland, op verschillende plaatsen in België en in Duitsland en Tsjechië. Dit zijn voor een deel Room108 brandstores en voor een deel winkels die onder andere ons merk Room108 verkopen. Op de pagina verkooppunten vind je een overzicht van al onze verkooppunten en kun je het dichtstbijzijnde verkooppunt opzoeken.

Wat zijn de openingstijden van jullie showrooms?

De openingstijden van onze showrooms verschillen per verkooppunt. Voor een overzicht van alle verkooppunten en hun openingstijden kun je terecht op de pagina verkooppunten.

PRODUCTEIGENSCHAPPEN

LEER

Leder is een natuurproduct met eigenschappen die het materiaal zeer geschikt maakt voor het bekleden van zitmeubelen. Met het verzachten van de vulling past ook het leder zich aan. Door het iets royalere stofferen, ontstaan altijd plooien. Echt leder kenmerkt zich o.a. door insectenbeten, mestvlekken, kleur- en structuurverschillen, etc. Dit geeft leder zijn natuurlijke karakter. Bij zwart leder en sommige andere kleuren kan een lichte afgifte van kleurstof voorkomen, zeker in het begin. Je kunt leder het beste twee keer per jaar met een voor jouw leder bedoelde set behandelen. Garantie op het leder is van toepassing in combinatie met het gebruik van de originele onderhoudsproducten. Op de meeste ledersoorten kun je een vlekbeschermer aanbrengen. Onze adviseurs kunnen je hier alles over vertellen. De vlekbeschermer op leder kun je gemakkelijk zelf aanbrengen. Wij verzoeken je het onderhoudsadvies dat op de “onderhoudsset” vermeld staat, op te volgen. Meer informatie over de prijsopbouw van onze leersoorten.

STOF

Bij het aanschaffen van een nieuw zitmeubel wil je er langdurig en zorgeloos van kunnen genieten. Zonder vlekken. Dat kan met 108% SAFE waarmee je onder andere 5 jaar volledige vlekkengarantie hebt. Heb je een vlek in je stof? In onze vlekkencatalogus vind je alle informatie om erger te voorkomen. Lukt het verwijderen van een vlek daarmee niet, neem dan zo snel mogelijk (maar in ieder geval binnen 3 dagen) contact met ons op. We helpen je telefonisch verder, sturen een product naar je op of sturen een expert langs. Zolang jouw ontstane vlek binnen onze garantievoorwaarden valt, bieden we altijd een passende oplossing.

HOUT

Hout is een natuurproduct, elk stuk hout is anders en uniek. Structuur en kleurverschillen tussen onderlinge onderdelen zijn hierdoor onvermijdelijk. Een houten meubel is op ambachtelijke wijze vervaardigd. Er zijn ook houten meubelen die een bewerking ondergaan, zodat een gebruikt uiterlijk ontstaat. Hout is uniek en karakteristiek in elk opzicht, geen enkel stuk hout is gelijk van vorm, structuur of kleur. Hierdoor zijn ook kleurschakeringen binnen één meubelstuk onvermijdelijk. Om het meubel zijn doorleefde look te geven wordt het hout geselecteerd op natuurlijke defecten, die wij bewust niet verdoezelen. Deze natuurlijke defecten, zoals bijvoorbeeld windbarsten, haarscheuren, kleine als ook grote oneffenheden en noesten zul je terug vinden in jouw meubel. Door gebruik en door invloed van licht kunnen houten meubelen na verloop van tijd een iets andere kleur krijgen. Kleurverschillen onderling maar ook ten opzichte van het showroommodel zijn vanzelfsprekend, je hebt immers een uniek product gekocht. Hout kan onder invloed van vochtige en droge lucht gaan werken, waardoor scheurtjes kunnen ontstaan, of verbindingen open kunnen gaan staan of sluiten.

PILLING

Pilling of ook wel ‘pluisvorming’ komt hoofdzakelijk voor bij stof. Bij pilling wordt snel gedacht aan slijtage, maar niets is minder waar. Pilling door slijtage komt maar zelden voor. In gebruik neemt de kans op pilling zelfs af. Bij een nieuw geleverde stof kunnen er nog enkele restvezels uit de stof steken. Deze kunnen in de knoop raken en een bolletje vormen. Deze vorm van pilling komt maar weinig voor en is simpel te verhelpen door de bolletjes af te scheren met een pluizentondeuse. Een veel vaker voorkomend geval van pilling is externe pilling. Hierbij worden de bolletjes gevormd door externe vezels van bijvoorbeeld kleding (fleece)plaids, kussens, maar vooral ook huisstof. Externe pilling herken je gemakkelijk aan de afwijkende kleur en is ook te verhelpen door de bolletjes af te scheren met een pluizentondeuse.

Video afspelen

KUSSENS

Heb je losse rug- en zitkussens op je salon, hoeksalon of fauteuil? Dan is het belangrijk om deze na gebruik op te kloppen en op de juiste plaats terug te zetten. Door regelmatig van zitplaats te wisselen en/of de kussens onderling te wisselen, voorkom je dat de kussens onregelmatig slijten. Tevens heeft dit een positief effect op het zitcomfort van je meubel. Bij normaal gebruik komt het bijna niet voor dat kussens verschuiven. Ondervind je toch last, dan is dit makkelijk op te lossen door het aanbrengen van antislip onder het zitkussen.

Video afspelen

VULLINGEN

Door gebruik van je zitmeubel zal de hardheid van de vulling in de eerste 2 tot 4 maanden met ongeveer 10% tot 15% afnemen, dit proces begint direct vanaf het moment dat je het zitmeubel in gebruik neemt, er ontsnapt een teveel aan lucht. Tijdens het inzitten van je meubelstuk wordt het schuim zachter en bereikt je zitmeubel zijn optimale zitcomfort. Heeft je zitmeubel kussens met een verenvulling dan is regelmatig opkloppen of schudden noodzakelijk voor behoud van het zitcomfort. Het afnemen van de hardheid van je zitmeubel gebeurt gelijkmatig wanneer je regelmatig van zitplaats wisselt. Daarnaast kan er een verschil in hardheid optreden door technische constructies, zo kan het zitcomfort van een hoekdeel of longchair afwijken van de rest van de bank.

PLOOIVORMING

Plooivorming is een verschijnsel waarbij plooien en rimpels in de bekleding van stoelen, salons en fauteuils, als gevolg van het gebruik ervan, zichtbaar zijn. Plooivorming is een gangbaar verschijnsel bij elk gestoffeerd meubel en het doet niets af aan de kwaliteit ervan. Bovendien zijn plooien functioneel omdat deze de naden ontlasten. Plooivorming ontstaat door het gebruik van een salon, fauteuil of stoel. De meeste van deze genoemde meubels zijn voorzien van een schuimen zitvulling. Deze vullingen zorgen voor een aangenaam comfort. Door het gebruik worden de zittingen ingedrukt en afhankelijk van de hardheid van het schuim en de rekbaarheid van de stof zal het bekledingsmateriaal (stof of leer) opgerekt worden. Hierdoor ontstaat ruimte in de stof of het leer, met als gevolg zichtbare plooien.

Video afspelen

LEVERING

Wat is de gemiddelde levertijd?

Aangezien er met onze salons enorm veel mogelijkheden zijn, worden ze volledig naar wens besteld en dan in onze fabriek gemaakt. Om deze reden is er dus altijd een levertijd (tenzij het een outletsalon is). De levertijd kan door het jaar heen enigszins verschillen, maar is gemiddeld ongeveer 14-16 weken. Vraag de medewerkers in de showroom naar de actuele levertijd.

Hoe weet ik wanneer mijn bestelling wordt geleverd?

Bij het plaatsen van je bestelling zal het desbetreffende verkooppunt je informeren over de actuele levertijden. Het verkooppunt geeft altijd een verwachte levertijd op. Het kan dus voorkomen dat je bestelling eerder, maar helaas ook later wordt geleverd dan verwacht. Het verkooppunt zal je hier tijdig van op de hoogte brengen. Zodra je bestelling klaar is voor levering, neemt het verkooppunt contact met je op om een leveringsafspraak in te plannen.

Word ik geïnformeerd als levertijden veranderen?

Onze winkels streven ernaar om de bestelling zo snel mogelijk te leveren. Het verkooppunt geeft altijd een verwachte levertijd op. Het kan dus voorkomen dat je bestelling eerder, maar helaas ook later wordt geleverd dan verwacht. Het verkooppunt brengt je hier tijdig van op de hoogte.

Is levering in het buitenland ook mogelijk?

Wij hebben verkooppunten in Nederland, België, Duitsland en Tsjechië. Hier is vanzelfsprekend levering mogelijk. Voor levering naar een ander land binnen of buiten Europa vragen we je om je verzoek te mailen naar info@room108.nl.

 

Betaal ik leveringskosten?

De leveringskosten zijn onder andere afhankelijk van de afstand en de hoeveelheid meubels die bezorgd dienen te worden. Voor meer informatie hierover, kun je contact opnemen met het dichtstbijzijnde verkooppunt.

Ik heb een vraag over mijn order.

Als je een vraag hebt over een order verwijzen we je altijd door naar het verkooppunt waar je de bestelling gedaan hebt. Op de koopovereenkomst staat het ordernummer vermeld. Houd dit nummer altijd bij de hand wanneer je het verkooppunt benaderd met een vraag over je order.

Kan ik mijn bestelling nog wijzigen of annuleren?

Als je een product hebt besteld en deze bestelling wil wijzigen of annuleren dan kan dat tot het moment van leveren, maar hier zijn mogelijk wel kosten aan verbonden. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van de fase van productie waarin het meubel zich op dat moment bevindt. Producten die overeenkomstig speciaal voor jou gemaakt zijn (de Room108 fauteuils, loveseats, bankstellen, hoekbanken, elementenbanken, eetkamerstoelen, tafels, barkrukken, hockers, bedden en maatwerk tapijten) kunnen niet geretourneerd of geruild worden.

Is het mogelijk dat jullie de oude salon meenemen?

Het is niet mogelijk om de oude salon / andere meubels door ons te laten ophalen.

Betalingen

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

Al onze meubels worden speciaal voor onze klanten geproduceerd en bestaan vaak uit semi-maatwerk. Hiervoor vragen wij doorgaans een aanbetaling. Het resterende bedrag dient betaald te worden bij levering van je meubel(s).Dat kan op de volgende manieren:

  • per pin (let hierbij op de dag limiet van je pas)
  • vooraf via bankoverschrijving (tot 3 werkdagen voor levering)
  • vooraf in het desbetreffende verkooppunt (tot 3 werkdagen voor levering)

Als je een online bestelling plaatst, geldt direct volledig betalen.Let op: er worden geen cash betalingen geaccepteerd bij de levering/bezorgers.

Is het mogelijk om in termijnen of achteraf te betalen?

Dit is niet mogelijk. Wij vragen doorgaans om een aanbetaling bij het plaatsen van de order. Het resterende bedrag dient betaald te worden bij levering van je meubel(s). Als je een online bestelling plaatst, geldt direct volledig betalen.

Welke betaalmogelijkheden zijn er in de showrooms?

In de verkooppunten is het mogelijk om contact of per pin te betalen.

Welke betaalmogelijkheden zijn er in de webshop?

Online hanteren wij de volgende betaalmogelijkheden:

  • iDeal
  • Maestro
  • Mastercard
  • Visa
  • Bancontact/MisterCash
  • GiroPay

Let op: online geldt direct volledig betalen.

Zijn de prijzen inclusief BTW?

De prijzen op de website en in de winkel zijn inclusief BTW.

garantie & service

Standaard garantievoorwaarden conform CBW

Al onze meubelen worden nauwkeurig geïnspecteerd, dit verkleint de kans op fouten. Komt het toch voor dat het product een gebrek vertoont? Dan kun je gebruik maken van onze CBW garantie mits het verkooppunt een CBW-erkende winkel is. CBW-erkende winkels bieden een productgarantie. De garantie die hiervoor staat is 2 jaar. In het geval van een geldige garantieclaim, binnen 2 jaar na aankoop, worden de volledige kosten voor reparatie of vervanging vergoed. Om een garantieclaim in te dienen, verzoeken wij je om contact op te nemen met het verkooppunt waar je je meubel(s) gekocht hebt.Is het verkooppunt waar je jouw meubel(s) hebt gekocht geen CBW-erkende winkel? Raadpleeg dan de website of de voorwaarden van het desbetreffende verkooppunt.

Extra uitgebreide 108% SAFE garantie

Wil je extra zekerheid, dan kun je kiezen voor 108% SAFE. Dit sluit je af bij aankoop van je zitmeubel in één van onze verkooppunten. Met 108% SAFE heb je 5 jaar volledige vlekkengarantie, 5 jaar uitgebreide productgarantie en 10 jaar garantie op het frame en de constructie. Je ontvangt na levering van je zitmeubel een 108% SAFE-certificaat als jouw garantiebewijs met daarop ook de einddatum van het garantie-, service- en onderhoudspakket.

Klacht of service melding

Heb je een klacht of service melding over een lopende bestelling, aankoopproces, product of levering en heb je een aankoop gedaan bij Room108 Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam? Vul hiervoor dit serviceformulier in. Heb je bij een ander verkooppunt de aankoop gedaan? Neem contact op met het verkooppunt om de klacht te melden. Klachten of service meldingen verlopen namelijk altijd via onze verkooppunten (met uitzondering van Room108 Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam). De reden hiervoor is dat Room108 dealerovereenkomsten heeft met verschillende verkooppunten. De verkooppunten zijn zelf verantwoordelijk voor de verkoop en de service richting de klanten. Heb je 108% SAFE afgesloten, bel dan naar het telefoonnummer wat je vindt op je 108% SAFE-certificaat. Je hoeft in dat geval niet zelf contact op te nemen met het verkooppunt. Heb je een algemene melding of feedback? Laat het ons dan weten via dit contactformulier.

Algemene voorwaarden

Lees hier onze algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Lees hier onze privacyverklaring

Cookies

Lees hier ons cookie beleid.

contact

Verkooppunten

Wil je graag contact opnemen met een van onze verkooppunten? Op de pagina verkooppunten vind je een overzicht van alle verkooppunten, met hun contactgegevens, adresgegeven en openingstijden.

Pers en media

Pers- en mediaverzoeken van journalisten, redacteuren, adverteerders en influencers kunnen worden ingediend via info@room108.nl.

Zakelijke klanten

Advies op maat voor zakelijke klanten kan worden aangevraagd via het contactformulier of door een verzoek te mailen naar info@room108.nl.