OP WELKE FACTOREN MOET JE LETTEN BIJ DE AANKOOP VAN EEN SALON?

Je wilt zo lang mogelijk kunnen genieten van een salon. Dan is het belangrijk om goede keuzes te maken. Maar op welke factoren moet je letten bij de aankoop van een salon? Wij geven een aantal tips waarop je moet letten.

Het zitcomfort

Het zitcomfort is natuurlijk het allerbelangrijkste bij een salon. Houd je van lekker wegzakken in de kussens of heb je liever een stevige zit? Hoe zachter de opbouw van de kussens, des te sterker je wegzakt in de salon. Dit is fijn voor als je echt wil relaxen op de salon. Stevige kussens maken het gaan zitten en opstaan makkelijker. Dit is ook een goede keuze voor mensen die slechter ter been zijn.

De stoffering

Het is handig om bij de aankoop van een salon al na te denken over waar de salon komt te staan en aan welke eisen de bank moet voldoen. Staat de bank in direct zonlicht? Dan kunnen de kleuren anders overkomen dan wanneer je salon in een donkere hoek staat. Voor gezinnen met kinderen zijn onderhoudsarme en robuuste stofferingen beter geschikt dan een fijne stof in een lichte kleur. Als je huisdieren hebt is het ook handig om rekening te houden met de stofkeuze.

De keuze van leer

Leren salons zijn geschikt voor elk interieur. Het is een echt natuurproduct en varieert enorm. Leer is er in alle kwaliteiten. Het heeft een bijzonder lange levensduur, is robuust en makkelijk te onderhouden. Kies voor leer wanneer je een stoere bank zoekt die makkelijk schoon te houden is. Een leren salon is perfect voor een industrieel, vintage en minimalistisch interieur.

Vind je het lastig om een nieuwe salon aan te schaffen? Wij helpen je graag verder! Bekijk onze collectie salons of bezoek een van onze winkels. Onze medewerkers kunnen je van professioneel advies voorzien.