Onze City Chic sfeer is ideaal voor het aanbrengen van contrast aan je interieur! Is de basis van je interieur compleet, maar mag het wel een tikkeltje spannender? Of ben je juist nog in de beginfase van het samenstellen van je interieur? Dan is dit een must read, want het aanbrengen van contrast in je interieur zorgt voor een mega sfeer upgrade!

Uitgelichte Afbeelding 31. City Chic Hoekbank Diane + Eetkamertafel En Eetkamerstoelen Dex

Contrast aanbrengen in je interieur met de City Chic stijl

Er zijn verschillende manieren om contrast aan te brengen in je interieur. Denk hierbij aan kleuren, vormen en materialen. Je bereikt het beste resultaat door contrasten van al deze drie varianten toe te passen. De City Chic sfeer is hiervoor ideaal! Als je bezig met het samenstellen van je interieur, zorgt een moodboard ervoor dat je deze contrasten in één blik kunt vangen in een overzichtelijk geheel. Zo kun je ook gemakkelijk elementen weghalen en toevoegen om te kijken welke contrasten het beste passen bij jouw smaak en interieur. 

Kleur contrast

Kleur is een van de makkelijkste manieren om contrast mee aan te brengen in je interieur. Veel gebruikte contrasten zijn koel-warm en licht-donker. Je kunt met een aantal eenvoudige aanpassingen kleuren toevoegen die contrasteren met de basiskleuren in je interieur. Verf bijvoorbeeld een muur, zet planten neer of voeg woonaccessoires toe zoals gekleurde kaarsen, vazen en sierkussens.

Koel vs. Warm

Zowel hoeksalon Diane in de stof Bodega en kleur Steel als het tapijt Landro in de kleur mix 22 zijn lichtgrijs en dus koel van kleur. Door de warme gouden kleuraccenten van de woonaccessoires ontstaat hier een mooi koel-warm contrast. De sierkussens en de plaid in warme tinten contrasteren mooi met de bank net zoals de gouden vazen die erachter staan.

Licht vs. Donker

In dit interieur is het licht-donker contrast te zien bij de eethoek. Hier is gekozen voor een lichte tafel en donkere eetkamerstoelenDe donkere kleuren worden benadrukt door de zwarte kozijnen.

Vorm contrast

Contrast aanbrengen met vormen werkt vaak het beste met grote elementen. Je wil dat de verschillende vormen die je gebruikt ook daadwerkelijk een effect hebben. Doe dit dus vooral met de meubels in je interieur en zet het contrast kracht bij met woonaccessoires in verschillende vormen. Vorm contrasten om aan te denken zijn rond-recht en hoog-laag.

Rond vs. Recht

De rechte hoeksalon Diane en het rechte tapijt Landro vallen meteen op in dit interieur. Het is dus belangrijk dat er ook ronde of organische meubels geplaatst worden om het rond-recht contrast te creëren. In deze set zorgen de ronde salontafel, de half ronde bijzettafel en de organische eettafel voor een contrast met de rechte meubels. Om deze ronden vormen meer kracht bij te zetten, zie je ook ronde lampen, ronde vazen en een ronde spiegel.

Hoog vs. Laag

Het hoog-laag contrast is perfect om toe te passen op de tafel styling. Op de eettafel zie je een combinatie van hoge en lage kandelaren en op de side table staan hoge en lage vazen. Een tip om makkelijk hoogte te creëren is het gebruik van planten en takken.

Materiaal contrast

Het materiaal contrast is waarschijnlijk een van de lastige varianten. Materialen zijn namelijk erg bepalend voor je interieur en het combineren van materialen is voor sommigen best een uitdaging. Maak het jezelf dus niet te moeilijk en kies bijvoorbeeld voor de contrasten mat-glans en zacht-hard.

Mat vs. Glans

In dit City Chic interieur mag het mat-glans contrast natuurlijk niet ontbreken. Dit contrast zorgt namelijk voor een erg chic effect. De matte basis van de vloer en de muren staan in contrast met het grote glanzende tapijt. De matte eettafel vormt ook een contrast met de velvet stoelen en de messing tafeldecoratie.

Zacht vs. Hard

Zachte materialen maken een interieur vaak chic en harde materialen zorgen voor een stoere uitstraling. Door ze te combineren krijgt je interieur the best of both worlds. De houten eettafel in combinatie met de stoelen die bekleed zijn met velvet, zijn een sfeervol geheel. Dit contrast ontstaat ook door het zachte fluffy tapijt op de harde vloer.Zo. Klaar om contrast aan te brengen in je interieur!