Een loveseat vind je tegenwoordig in elke interieurwinkel of woonmagazine. Maar wat is het eigenlijk? En hoe pas je de loveseat toe in jouw interieur?

loveseat Adele met plaid

Een loveseat is een 1,5-zits bank. Een grote fauteuil met ruimte voor twee personen die knus tegen elkaar aanzitten. De naam ‘loveseat’ is dan ook niet zomaar uit de lucht komen vallen.

Waar plaats je de loveseat?

Met een loveseat maak je jouw zithoek compleet. Door hem te combineren met je bank in dezelfde stof of kleur, maak je van de zithoek een mooi geheel. Een loveseat is ook ideaal om juist een extra plekje in huis te creëren, ergens anders dan bij je zithoek. Maak bijvoorbeeld een gezellig leeshoekje, met een leuke bijzettafel en accessoires. Of maak je slaapkamer luxer door een mooie loveseat in een opvallende stof te plaatsen. Het is een multifunctioneel meubelstuk voor in huis.

Voorbeelden perfecte loveseat

Natuurlijk hebben we ook een paar toppers in de collectie van Room108.

Loveseat Adèle bijvoorbeeld, een elegant model met ronde vormen die deze loveseat nét even anders maken. Een ware eyecatcher! Door hem te combineren met een bijpassende hocker creëer je direct een luxe loungeplek.

Loveseat Sophie is door de strakke vormgeving erg makkelijk te combineren in jouw interieur. Hij is zo royaal dat je er heerlijk samen in ploft. Precies waar de loveseat voor is bedoeld! Net als onze andere zitmeubels is ook loveseat Sophie geheel naar wens samen te stellen.

Ontdek alle mogelijkheden in onze showrooms

Wil jij jouw interieur aanvullen met een mooie loveseat en wil je graag meer informatie en advies? In de showroom kunnen onze stylisten je alle mogelijkheden laten zien en je natuurlijk voorzien van advies op maat. En wie weet staat er over een tijdje een loveseat te shinen bij jou in huis.

Op zoek naar meer inspiratie? Deze mensen gingen je voor! Bekijk ook ons lookbook voor nog meer ideeën en inspiratie bij mensen thuis.