Ons alledaagse leven is vaak behoorlijk druk, waardoor er weinig tijd is voor ontspanning in een serene sfeer en omgeving. De hectiek van een drukke stad, je werk, het huishouden en je social leven zorgen ervoor dat de dagen voorbij vliegen. Daarom is het des te belangrijk om thuis tot rust te kunnen komen. Door de leefstijl slow living door te trekken in je interieur, kom jij helemaal down to earth.

Serene Sfeer hoekbank Diane

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Een goed begin voor een ontspannen leefstijl en een serene sfeer is je leefomgeving oftewel je huis. Je huis is bij uitstek de plek waar je in een relaxte sfeer kan genieten van rust en ruimte voor jezelf. Begin daarom met het opruimen en schoonmaken van je interieur. Haal een frisse wind door je huis en doe de spullen die je niet meer gebruikt weg. Berg items met felle kleuren op in een kast, zodat ze niet afleiden van je rustgevende interieur. Om een serene sfeer te creëren, kies je voor meubels en accessoires in een kleur uit het kleurenpalet van de aardetinten zoals bruin, taupe, gebroken wit en beige.

Een serene sfeer voor verschillende woonstijlen

Om de down to earth trend toe te passen in je interieur kun je beginnen met het verven van de wanden. Gebruik hiervoor een of twee kleuren. In deze studio set is er een lambrisering aangebracht door te werken met twee kleuren. Het houten paneel zorgt voor een speelse en warme twist aan de muur. Houten meubels en zachte materialen versterken deze warme sfeer. De teddy stof Alpine uit onze collectie past hier perfect bij! Daarnaast zorgt het toepassen van ton-sur-ton bij deze trend voor een mooi effect. Bovendien is dit kleurenpalet een ideale basis die goed matcht met diverse woonstijlen zoals Bohemian, Scandinavisch, Landelijk, Industrieel en Eclectisch.

Ben jij ook fan van deze natuurlijke kleuren en materialen in huis?