Heb je eenmaal besloten om een nieuwe hoeksalon te gaan kopen, dan kom je voor nogal wat keuzes te staan. Een hoeksalon is er namelijk vaak in verschillende opstellingen en met verschillende elementen verkrijgbaar. Wil je een salon met een longchair? Of toch liever een salon met een ottomane? Met die vraag weet jij na het lezen van deze blog straks raad!

Comfortabele hoeksalon met ottomane en longchair van Room108

Kiezen voor ottomane of longchair

Een ottomane en longchair zijn beide elementen met een langer voeteneinde om lekker op te kunnen liggen. Het verschil in deze elementen zit in de leuningen. Een longchair heeft één rugleuning met vaak ook een armleuning (maar dat hoeft niet perse). Zo’n armleuning is meestal even lang dan de armleuning van de bank waar deze longchair onderdeel van is. De naam longchair zegt het eigenlijk al: een lange stoel. Het zitelement wordt als het ware verlengt met een voetenbank die vast zit aan de salon.

Hoeksalon Carmen is een voorbeeld van een hoekbank met een longchair:

maatwerktapijt room108 Davis in de kleur lichthijs

Een ottomane daarentegen heeft twee rugleuningen. Je houdt hier dus nog steeds de hoek waardoor je lekker onderuit gezakt kunt zitten of liggen, maar je creëert ook extra zitplaatsen omdat de rugleuning doorloopt.

Onze hoeksalon Noëlle is een voorbeeld van een hoeksalon met een ottomane:

lichte hoeksalon Noëlle van Room108

Kun je echt niet kiezen tussen een ottomane en een longchair? Ga dan gewoon voor ‘the best of both worlds’ en kies beide! Je creëert hierdoor een u-vorm opstelling én heel veel zitruimte. Bijvoorbeeld bij onze hoeksalon Annabelle Square.