Dat een donker interieur de ruimte kleiner maakt en je vooral alle muren wit moet laten, hebben we gelukkig achter ons gelaten. Een donker, smokey interieur is juist enorm stijlvol én sfeerrijk. Het is best gedurfd om een hele muur donker te verven, maar met deze inspiratie geven we je het vertrouwen dat het fantastisch kan uitpakken!

Een donker interieur met hoekbank Sophie

Het magische van een donker interieur

Het verschil tussen donkere en lichte interieurs is enorm. Een donker interieur heeft iets magisch en mysterieus. Het roept een hele andere sfeer op dan in een licht, fris en vrolijk interieur, maar een donker interieur is minstens net zo sfeervol. Door donkere kleuren te combineren met luxe materialen zoals velvet en messing, creëer je een esthetisch effect. De spiegels aan de muur, vangen het licht op en zorgen voor contrast. Wanneer de avond valt, kan sfeerverlichting dit contrast maken.

Hoeksalon Sophie 

Hoeksalon Sophie, uitgevoerd in de luxe stof Juke in de kleur Taupe, komt goed tot haar recht voor de donkere muur. De kleur van de hoeksalon past ook mooi bij de messing details, de woonaccessoires en de sierkussens in deze set. Hoeksalon Sophie was al eerder te zien als square uitvoering en als driezitssalon in een totaal andere woonstijl. Dit model is, net als alle andere Room108 banken, volledig zelf samen te stellen! De ruime zittingen en brede leuningen maken de bank massief, maar dankzij de hoge pootjes ontstaat er een slanke look. Onze kantoorhond Sam voelt zich in ieder geval helemaal thuis in dit donkere interieur! Kies jij voor lichte of donkere kleuren? We zijn benieuwd naar jouw voorkeur! Op de foto: Hoeksalon Sophie