Bij een bruin interieur denk je al snel aan het interieur van je grootouders of een oud bruin café. Maar: ook aan gezelligheid! Inmiddels is bruin weer helemaal terug van weg geweest en daar vertellen we je graag alles over.

Bruin interieur met hoekbank Carmen

Combineer bruin met andere kleuren

De kleur bruin is warm en natuurlijk en daardoor goed te matchen met andere kleuren. Mooie combinaties zijn bijvoorbeeld bruin en zwart, bruin en rood, bruin en blauw en bruin en wit. Bovendien past donkerbruin mooi bij messing en rookglas, zoals te zien is in deze set. De verschillende tinten bruin, brons en messing geven het interieur een luxe uitstraling.

Combineer bruin met zachte materialen

De warmte die de tinten bruin, brons en messing uitstralen zorgen voor een knusse sfeer die versterkt wordt door de zachte materialen van hoeksalon Carmen, tapijt Chique en de velvet fauteuil. Door ze te combineren met sierkussens, creëer je meer diepte in de salon.

Bruine meubels combineren

Je kunt ervoor kiezen om één bruin item in je interieur te zetten en dit te combineren met andere kleuren, maar bruin leent zich ook perfect voor het ton-sur-ton effect. Door de muur, de gordijnen én de meubels in een donker bruine kleur te kiezen komt de kleur echt tot zijn recht. Let er wel op dat je genoeg contrast houdt. Zet je donker bruine salon bijvoorbeeld voor een lichte muur. Als er weinig daglicht binnenkomt in je woonkamer is de combinatie met wit perfect om het geheel niet te donker te maken. Het grote voordeel van zo’n bruine basis is dat je er gemakkelijk andere kleuren aan kan toevoegen en daarmee kunt blijven variëren!