Een van de dilemma’s bij het inrichten van je woning is de keuze voor de salon. Kies je namelijk voor een salon of voor een hoeksalon en hoe maak je de juiste keuze? Wij helpen je graag verder en introduceren ons nieuwste model Claire.

hoekbank Claire

Model Claire

In deze Luxury Loft set is ons nieuwste model Claire te zien. Zoals je van ons gewend bent is Claire er, net als alle andere modellen, als fauteuil, loveseat, salon, hoeksalon én leefhoek. In deze uitvoering zie je salon Claire en hoeksalon Claire uitgevoerd in Alphine Thyme. Daarnaast is hoeksalon Claire te zien met het element in between. Ben je dus helemaal weg van een van onze modellen, maar past de uitvoering op onze website of in de showroom niet in jouw woonkamer? Geen probleem! Met de vele mogelijkheden kun je jouw salon of hoeksalon helemaal naar wens maken.

Kies je voor een salon of een hoeksalon?

Bij het samenstellen van je interieur moet je veel keuzes maken. Daarbij hoort natuurlijk ook de keuze voor een salon, want kies je dan voor een salon of voor een hoeksalon? Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om te letten op twee dingen: de ruimte en het gebruik. We leggen je graag uit waarom!

De ruimte

Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van je woonkamer. Je kunt in een grote ruimte waarschijnlijk ook een grotere salon kwijt. Heb je juist een kleine ruimte, dan is een salon vaak beter geschikt. Natuurlijk kun je in een grote ruimte kiezen voor een hoeksalon of zelfs een leefhoek, maar je kunt ook kiezen voor twee salons. Heb je juist een lastige indeling van je woonkamer? Kies dan voor een salon en fauteuil om de ruimte die er is optimaal te benutten.

Het is vooral belangrijk dat je een ruimte niet te vol zet, want dan lijkt het geheel kleiner. Een salon in een hele grote ruimte kan met de juiste styling erg mooi zijn, maar een grote hoeksalon in een kleine woonkamer komt vaak minder goed tot zijn recht. Het is dus vooral belangrijk om genoeg plek om de salon heen vrij te houden, zodat je een ruimtelijk effect creëert.

Het gebruik

Daarnaast is het goed om te bedenken hoe je de salon vooral gaat gebruiken. Zit je hier vaak met visite of vind je het vooral belangrijk om lekker te kunnen loungen? Wanneer je vaak visite ontvangt, is het prettig om actief te kunnen zitten. Lendekussens zorgen ervoor dat je rechtop zit, maar als je ze op zij legt kun je ook heerlijk loungen! Past er geen hoeksalon in je woonkamer, maar wil je wel het gevoel van een loungesalon? Schuif dan een hocker aan je salon en zak lekker onderuit. Ben je gezegend met veel ruimte? Pak dan groots uit met een riante opstelling die genoeg plek biedt om op te loungen!