Inmiddels is de kleur bruin niet meer weg te denken in het interieur van dit jaar én komend jaar. Nu zul je misschien denken “Bruin, dat is toch super ouderwets?”. Dat klopt, maar bruin is weer helemaal terug van weggeweest in een volledig nieuw en modern jasje. Hoe je deze natuurlijke kleur kan combineren met andere aardetinten, laten we je graag zien!

Hoekbank Annabelle reno forest

De ton sur ton trend met natuurlijke tinten

Natuurlijke tinten geven een warm, vertrouwd en comfortabel gevoel. Laat dat nou precies het gevoel zijn dat je het liefst krijgt wanneer je thuiskomt. In deze Urban Nature set hebben we een stijlvolle combinatie gemaakt van aardetinten. Deze lenen zich perfect voor de ton sur ton trend, oftewel: tint op tint. Door verschillende tinten van dezelfde kleur te mixen creëer je een rustig en chic effect. Het is hierbij wel belangrijk om contrast aan te brengen. Dit doe je door binnen het kleurenpalet gebruik te maken van een hele donkere en een hele licht tint. In deze set hebben we gekozen voor hoeksalon Annabelle in de stof Reno en kleur Forest die mooi contrasteert met de lichte achterwand van baksteen en cementresten. Dit geldt ook voor het lichte kleed met daarop de donkere salontafels. Hoeksalon Annabelle is hier uitgevoerd met het nieuwe element in between.

Wanneer we het dit jaar hebben over donkere en licht kleuren, kunnen we kort zijn: bruin is het nieuwe zwart en beige is het nieuwe grijs. Of het nou chocolade bruin, roestbruin, zand, kasjmier of koper is, bruin is een échte trendkleur. Onze styliste Joyce werkt erg graag met deze kleur: “Trendkleur bruin is stevigheid, stoer en geborgenheid tegelijkertijd”. Bovendien is de kleur bruin erg goed te combineren met andere kleuren. Goud is zo’n kleur die heel mooi samen gaat met bruin en tegelijkertijd een populaire kleur is én blijft. Gelukkig zijn we de kleuren zwart en grijs niet helemaal vergeten, want ze passen juist heel goed bij bruin. Door accenten van zwart en grijs te gebruiken, krijg je een robuuster effect. In deze set hebben we gekozen voor zwart staal dat terugkomt in de salontafels en de zuilen achter hoeksalon Annabelle.

Natuurlijke materialen

Wil je naast het licht-donker contrast nog meer variatie aanbrengen? Dat kan door verschillende materialen te gebruiken. Bij deze set kan dat uitstekend met natuurlijke materialen, zoals hout, aardewerk, klei en bamboe. Bloemen en planten mogen daarbij zeker niet ontbreken. Zoals je ziet zijn aardetinten en natuurlijke materialen een perfecte match. In deze tijd van het jaar zijn er buiten volop aardetinten en natuurlijke materialen te vinden en met onze tips erbij, breng je ook bij jou thuis de natuur in huis!