Je ziet ze op dit moment ontzettend veel; de elementenbanken ofwel modulaire banken. Kijk je weleens woonprogramma’s op tv? Dan heb je deze populaire banken vast en zeker voorbij zien komen. Maar we horen je denken; past een elementenbank niet alleen in een groot huis? Nou, daar willen we graag antwoord op geven met alle voordelen van deze bank!

image00003

Flexibel indelen

Het grootste voordeel van een elementenbank is dat je niet vast zit aan een standaard opstelling. Je hebt de flexibiliteit om de bank letterlijk uit elkaar te trekken en in jouw woonkamer te plaatsen zoals je dat zelf graag wil. Een elementenbank heeft namelijk aparte onderdelen, dus ieder zitgedeelte is een opzichzelfstaand element. De elementen kan je ook los in de woonkamer plaatsen, dus je hoeft ze niet verplicht tegen elkaar aan te zetten.

Heb je een kleine of gemiddelde woonkamer? Je zit niet vast aan een minimaal aantal elementen. Als er 2 of 3 elementen in jouw woonkamer passen, dan heb je al een prachtige bank staan die de ruimte vult.

Als je ervan houdt om eens in de zoveel tijd je interieur om te gooien, dan is een elementenbank al helemaal geschikt. Je kan gemakkelijk een andere indeling creëren door het verplaatsen van de elementen. Dit geeft jouw woonkamer meteen een compleet andere look!

Onze nieuwste elementenbank Emanuelle laat je verschillende mogelijkheden zien qua opstelling (en er is nog veel meer mogelijk!):

Wil je aan 2 kanten van de bank kunnen zitten? Bijvoorbeeld als je aan de ene kant de tv hebt staan en aan de andere kant lekker naar buiten wil kijken. Ook dit is mogelijk! Je kan ervoor kiezen om 2 zitgedeeltes tegen elkaar aan te zetten met de rugleuningen in het midden, waardoor je een multifunctionele bank creëert.

 

Mix & match stoffen en kleuren

Je kan niet alleen de elementen plaatsen zoals je wil, je kan ook de stoffen en kleuren per element bepalen. Je kan er namelijk voor kiezen om ieder element in een andere stof en/of kleur uit te laten voeren. Ben je fan van zowel velours als van leer? Of twijfel je tussen een lichte of een donkere kleur? Het kan allemaal gecombineerd worden! Dit geeft een speels en uniek effect.

Ben je geen fan van grote contrasten? Geen zorgen! Je kan ook kiezen voor enkel een tint lichter of donkerder van dezelfde stof. Het is natuurlijk altijd nog mogelijk om de bank geheel in één stofkleur uit te voeren. De keuze is geheel aan jou, maar het is toch fijn om hier meer mogelijkheden in te hebben!

Bij Room108 heb je keuze uit meer dan 700 stoffen en kleuren, dus we weten zeker dat er iets tussen zit voor je! In de winkel helpen we je graag met het combineren van stoffen en kleuren die perfect bij elkaar passen, maar ook bij jouw wensen.

De elementenbank op de foto’s is onze Bibi. Een echte eye-catcher voor jouw interieur! Benieuwd hoe deze bank bij één van onze klanten thuis staat? Bekijk hier de binnenkijker.

Conclusie: als je helemaal fan bent van het concept van een elementenbank, dan is er altijd wel een manier om dit in jouw interieur te laten passen! Ben je nu helemaal enthousiast geworden en wil je onze elementenbanken bekijken? Neem dan zeker een kijkje op onze elementenbanken pagina! Je bent ook altijd welkom in één van onze winkels om de banken in het echt te bewonderen.

Beige elementenbank met ronde vormen in de armleuning en rugleuning. Gestyled met natuurlijke materialen en beige en zwarte woonaccessoires.