Een nieuwe salon draait niet alleen om het zitcomfort maar ook om de uitstraling en sfeer die je creëert door te kiezen voor een bepaalde kleur of opstelling.

Elementenbank Bibi uitgevoerd in leer van Room108

Welke woonstijl wil je creëren? 

De eerste vraag die je aan jezelf moet stellen is: welke sfeer wil ik creëren in mijn woonkamer? Ga je voor een moderne woonstijl, dan kun je het beste gaan voor een strakke salon. Hoeksalon Diane of hoeksalon Nadine zijn dan bijvoorbeeld perfect geschikt voor jouw woning. Maar wil je juist liever een landelijke woonstijl, dan is leefhoek Victoria misschien wel een goede optie!

Kleuren in huis

Bij het kiezen voor een salon, is het ook erg belangrijk dat je kijkt naar de kleuren in je huis. Let dan met name op de vloer en muren. Wil je een salon in dezelfde kleur als je muur, dan heb je de kans dat de salon wegvalt. Met een licht interieur staat een donkere salon het mooiste en valt het weer beter op in je woonkamer.

Hoeksalon of elementensalon

Een hoeksalon is zeer praktisch. Je verliest geen ruimte in je woonkamer door de extra lange zit of het liggedeelte  en je kunt er met heel het gezin op ontspannen en relaxen. Maar wil je echt gaan voor een eyecatcher en hou je ervan regelmatig je interieur vernieuwen? Dan is een elementensalon juist helemaal voor jou weggelegd. Een elementensalon kun je helemaal zelf samenstellen naar jouw smaak en is gemakkelijk los te koppelen zodat je hem weer in een andere opstelling kan neerzetten. Zo kun je je woonkamer elke keer een nieuwe look geven.