We mogen binnenkijken in de stijlvolle en authentieke woning van Instagramaccount @Boerderij_1652 in Drunen. Ze woont hier samen met haar man en twee kinderen.

Oude woonboerderij met grote en lichte hoekbank.

Van oude koeienstal tot stijlvolle woonboerderij

“Toen we de boerderij kochten was het nog een koeienstal. Het was een grote schuur met de voederbakken er nog in. We hebben alles aangepakt en dat moest ook wel natuurlijk”, lacht Ursula. In de boerderij  is een nieuw vloerwerk gelegd met vloerverwarming en goede isolatie én een nieuw rieten dak. Om veel lichtinval te creëren zijn er grote ramen ingezet en is binnen alles gewit. “We vonden het belangrijk om de authentieke elementen van de koeienstal te behouden. Zo hebben we bijvoorbeeld alle houten gebinten laten staan en ook de oude trog waar de koeien uit aten is nog te zien in het voorhuis.“

Echt een eigen interieurstijl

“Ik vind het lastig om mijn interieurstijl te beschrijven, het is namelijk allerlei stijlen door elkaar wat het echt tot mijn eigen stijl maakt”, zegt Ursula. De authentieke elementen geven het interieur een wat stoerdere en industriële look. De meubels daarentegen zijn strak en modern met een hotel chique touch. “Onze woning is heel symmetrisch ingericht, alles staat in lijnen. Ik houd niet van veel poespas in het interieur dus vandaar dat het allemaal erg strak is”.

Inspiratiebron voor anderen

Ursula kreeg veel complimenten over haar interieur. “Onze grote verbouwing is niet onopgemerkt gebleven en ik kreeg heel veel vragen van mensen die er nieuwsgierig naar waren. Een half jaartje na de verbouwing ben ik mijn interieuraccount gestart. Ik vind het heel leuk om mensen op het gebied van interieur te inspireren en op deze manier bezig te zijn met mijn interieur”.

Enorme bank oogt open en ruimtelijk

“De bank is enorm met veel loungegedeeltes en dat is heerlijk! We kunnen met het hele gezin tegelijk op de bank en iedereen heeft zijn eigen plekje”, vertelt Ursula. Ze heeft haar bank uitgezocht bij Whoon Oisterwijk. Ze koos voor hoeksalon Victoria in een U-opstelling in de stof Lund Natural 01. “Ondanks de grootte oogt de bank nog steeds open en ruim in de woonkamer en dat komt doordat de bank laag is en weinig leuningen heeft. Ik wilde graag een lichte stof en toen ik deze stof in de winkel zag was ik gelijk verkocht” zegt Ursula. “We hebben de bank sinds juli 2023 en hij bevalt echt super goed. Het loungegedeelte is mijn lievelingsplek op de bank.”

Benieuwd naar het account van Ursula? Bekijk Boerderij_1652 op Instagram!

Heb jij thuis ook een Room108 salon staan en wil je ook deelnemen aan een binnenkijker? Bekijk dan onze winactie.