Je hebt eindelijk je droomsalon gevonden én in huis dus is het tijd voor de volgende stap: de styling van de salon. Naast een goede reden om lekker te gaan interieurshoppen, maakt de styling je salon écht af.

Hoekbank Victoria, stylen als een interieurstylist.

De salon stylen als een pro

Een van de meest comfortabele plekken in huis is de salon. Uiteraard moet je salon heerlijk zitten, maar het oog wil ook wat. Met de juiste styling is jouw salon binnen no-time om door een ringetje te halen.

Sierkussens

Een van de makkelijkste manieren om je bank te stylen, is met sierkussens. Dit is echt een go-to voor vrijwel iedere interieurstylist. Kussens zijn er in allerlei kleuren, materialen, maten en vormen. Al deze opties zijn van belang voor de juiste styling. Wil je een ton-sur-ton look creëren of mogen de sierkussens juist heel erg opvallen? Bij een ton-sur-ton look kijk je als eerste naar de kleuren van de bank en kies je kussens in dezelfde soort kleur, maar pak je iets andere tinten. Wil je juist dat je sierkussens meteen in het oog springen? Kies dan voor een accentkleur die je ook op andere plekken in je zithoek gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld met de kleur goud. Nadat je de kleur hebt bepaald, is het tijd voor het materiaal van de kussens. Een ton-sur-ton look leent zich uitstekend voor een mix & match van materialen en patronen. Een paar basis kussens zonder patroon zorgen ervoor dat je gemakkelijk kan blijven variëren. Plaats de grote kussens achterin en de kleine kussens voorin, zodat je diepte creëert. Daarnaast werkt het goed om vierkante en rechthoekige kussens te combineren of zelfs ronde kussens te gebruiken.

Plaid

Een plaid is niet alleen heerlijk om in weg te kruipen, maar is ook een verrijking voor de styling van je salon. Net als bij de sierkussens kun je gaan voor een ton-sur-ton look of voor een plaid die lekker opvalt door een accentkleur te nemen. Een plaid is het ideale item om in een rijkelijk materiaal te kiezen. Hoe zachter, hoe beter. Denk bijvoorbeeld aan fluweel, teddy of een schapenvacht. Drapeer de plaid over je salon voor een nonchalante look of vouw er een smalle strook van voor een strak resultaat. Een plaid ligt het mooiste over de armleuning of het zitgedeelte van de salon. Je kunt de plaid net iets onder de sierkussens schuiven of bijvoorbeeld over een hocker heen leggen.

Dienblad

Heeft je salon een open hoek, tussen element of een bijpassende hocker? Dan kun je deze perfect stylen met een dienblad! Plaats op het dienblad een mooi windlicht of waxinelichthouders voor een sfeervol resultaat. Komt er visite? Dan kan de styling worden ingeruild voor een heerlijke borrelplank en een drankje!

Tapijt

Een tapijt zorgt ervoor dat de styling van je salon en salontafel samenkomen en dat er een compleet plaatje ontstaat. Kies bij voorkeur voor een tapijt waar zowel de salon als de salontafel op kunnen staan. Op deze manier kun je de zithoek mooi afbakenen en dat oogt én voelt zeer sfeervol. Bovendien is een tapijt lekker warm onder je voeten!

Tip: De Room108 tapijten zijn allemaal op maat te maken zodat ze perfect passen bij jouw salon. Er is een ruime keuze uit laagpolige en hoogpolige tapijten in diverse kleuren. Informeer bij onze showrooms of kom langs om je eigen tapijt op maat te ontwerpen!
Op de foto: Hoeksalon Claire Crowdy

Salontafel

De salontafel is net als de salon een belangrijk onderdeel van de zithoek. Geef de styling van de salon een boost door deze te matchen met de salontafel styling. Kies voor de salontafel styling voor woonaccessoires met verschillende hoogtes en vormen, zodat je dynamiek creëert. Speel ook hier met kleuren, vormen en materialen en probeer deze af te stemmen op de styling van de salon. Gebruik een dienblad om de styling op de verzamelen of style in de vorm van een driehoek. Voeg kleuraccenten toe met bloemen en maak het sfeervol met kaarslicht.

Tip: Maak groepjes van een oneven aantal dus bijvoorbeeld 3, 5 of 7. Zo bereik je een levendig effect én kun je gemakkelijk items wisselen.

Heeft je salontafel meerdere lagen? Leg dan een plaid, tijdschriften of een mooi koffietafelboek op de onderste laag.

Sidetable

Door de bank iets van de muur af te zetten, houd je ruimte over voor een mooie sidetable achter de bank. Oftewel: meer ruimte om te stylen! Ga op je sidetable de hoogte in met de styling, zodat je mooie items niet verdwijnen achter de bank. Daarnaast vormen hoge items een mooi contrast met de brede vormen van de bank en het tapijt. Pas ook hier de regel van het oneven aantal toe en combineer je sidetable styling met een mooi wandaccessoire. Met deze styling tips voor een DIY interieurstylist komt jouw droombank helemaal tot zijn recht in je interieur!