Ondanks dat we een lange nazomer hebben gehad, is het nu toch écht tijd om de herfst te omarmen en ook je interieur hierop aan te passen. Wij vertellen je hoe je dit doet!

Herfst interieur: hoekbank Carmen Room108

1. Kies voor warme kleuren en materialen

Een herfst interieur. Waar je in de zomer misschien koos voor kleurrijke items in je interieur, is het nu tijd voor de typische herfstkleuren. Denk hierbij aan oranje, bruin of donkergrijs. Donkere kleuren doen sowieso wonderen als het gaat om het creëren van een gezellige sfeer en het maakt echt niet meteen deprimerend! Zeker niet als je kiest voor (een combinatie met) donkere kleuren met een warme ondertoon zoals okergeel, mosgroen of bordeauxrood. En kies je voor zachte stoffen, dan zit je helemaal goed. Velours of rib bijvoorbeeld maken jouw interieur helemaal af!

2. Leg een vloerkleed neer

Een vloerkleed of tapijt is niet alleen lekker warm aan je voeten, het oogt ook nog eens heel sfeervol en warm. En met een hoogpolig of wollen kleed versterk je dat gevoel nóg meer. Van vierkante en rechthoekige vloerkleden tot ronde of ovale vloerkleden. En extra leuk, bij Room108 zijn de tapijten maatwerk. Je kiest je vorm en afmeting dus helemaal zelf! Stem je kussens af in dezelfde kleur(tint) als je vloerkleed, en je maakt er één geheel van!

3. Afstylen maar!

Een dekentje of plaid, mooie sierkussens, een dienblad met geurstokjes en kaarsen. De herfst is hét seizoen om uit te pakken met je afstyling. Mix (herfst)kleuren en materialen en denk in gezelligheid en warmte.

4. Steek de kaarsen aan

Met de energiekosten van nu, zijn kaarsen sowieso geen overbodige luxe. Want, naast het mooie plaatje geven ze ook nog een lekker veel warmte af. Wel het gevoel van kaarsen ervaren, maar wil je het gevaar niet opzoeken vanwege huisdieren of jonge kinderen? Tegenwoordig zijn er ook veel mooie LED-kaarsen, bijna niet van echt te onderscheiden. Maar, die geven dan natuurlijk geen warmte! 😉